Downloads en formulieren

Hieronder vindt u een overzicht van formulieren die u via deze website kunt invullen en documenten en informatie die u via deze website kunt downloaden en/of bekijken.

Het advies is om altijd eerst contact met ons op te nemen voordat contact wordt opgenomen met gemeentelijke of particuliere instanties voor het maken van schuldregelingen. Mogelijk kunnen wij u helpen met een renteloze lening voordat een andere instantie een hoogrentende lening aanbied om de schuldenproblematiek op te lossen.

Formulieren:

U kunt de formulieren hieronder aanklikken en afhankelijk van uw browser (o.a. met Chrome, Firefox en Opera) online invullen en afdrukken, of u kunt de bestanden downloaden om met de pen in te vullen. Op de formulieren ziet u hoe u deze naar ons kunt mailen of per post naar ons kunt versturen.

Als u het formulier op uw telefoon wilt invullen, dan dient u gebruik te maken van een app zoals Adobe Fill & Sign. Deze app kunt u vinden in zowel de App Store (voor Apple) als in de Play Store (voor Android).

Aanvraagformulier renteloze lening
U kunt het bestand ook direct downloaden: W3Schools


Aanvraagformulier budgetbegeleiding
U kunt het bestand ook direct downloaden: W3Schools


Aanmeldingsformulier als begunstiger
U kunt het bestand ook direct downloaden: W3Schools


Aanvraagformulier (kerst)gift
U kunt het bestand ook direct downloaden: W3Schools


Afmeldingsformulier als begunstiger
U kunt het bestand ook direct downloaden: W3Schools


Downloads achtergrondinformatie:

Boekje “60 jaar – SBF – Begrip en inzet”
Promotie Filmpje
Poster
Jaarverslag 2022

Externe links:

www.informatiepuntchroom6.nl/nazorg/
Dit is het Informatiepunt Chroom-6 & CARC. Het loket voor alle vragen met betrekking tot dit onderwerp. Voor hulp bij financiële problemen kan er rechtstreeks een aanvraag voor een renteloze lening worden ingediend bij de SBF.

mijn.toeslagen.nl
Heeft u een zorgverzekering, een huurhuis of kinderen? Dan kunt u hiervoor misschien een bijdrage in de kosten ontvangen. Zo’n bijdrage heet bij de belastingdienst een toeslag. Er zijn 4 toeslagen: zorgtoeslag; kindgebonden budget; huurtoeslag; kinderopvangtoeslag. Aan de hand van een te maken proefberekening via mijn.toeslagen.nl, na inloggen via uw DiGiD, kunt u direct zien voor welke toeslagen u in aanmerking komt.

www.KBvG.nl
Website van de Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarder. Hier is meer informatie te vinden over o.a. de berekening van de beslagvrije voet en de kosten die een deurwaarder in rekening mag brengen.

Zo kan het leven eruitzien voor mensen die forse schulden hebben. De simpelste dingen zijn een probleem als je geen geld hebt en de toekomst lijkt een groot, somber zwart gat. Relaties, het werk, alles lijdt er onder. Want de ervaring leert dat veel mensen met schulden een gevoel van schaamte ervaren. Ze durven hun problemen niet met anderen te bespreken uit angst voor afkeuring en veroordeling.