Haal meer uit je geld!

De SBF stelt in samenwerking met het Startpunt Geldzaken van het NIBUD geldpannen beschikbaar. Deze plannen helpen huishoudens in verschillende samenstelling, inkomensgroepen en omstandigheden om de eigen geldzaken in balans te brengen en te houden.

De SBF heeft op verzoek van de Bestuursstaf besloten dat ook alle militairen (in werkelijke dienst en post-actieven) gebruik mogen maken van het Startpunt Geldzaken. Haal meer uit uw geld en maak gebruik van deze geldplannen. Daar kan iedereen goede tips krijgen. Alle medewerkers van Defensie kunnen plannen maken om uit de schulden te komen, om beter rond te komen en om financiële buffers op te bouwen.

Alle medewerkers van Defensie kunnen dus gebruik maken van deze geldplannen!

In tegenstelling tot burgers kunnen militairen geen aanvraag voor een renteloze lening bij de SBF indienen. Voor een aanvraag voor financiële ondersteuning bij een sociaal fonds voor militairen is vooraf contact nodig met het de Dienst Bedrijfsmaatschappelijk Werk (D-BMW). Een afspraak met deze dienst is te maken via het BMW Loket, tel. 088 - 9505010 of via de mail BMWloket@mindef.nl

Geldplan 'Kom uit de geldzorgen!'

Heeft u financiële zorgen en wilt u er vanaf? Kijk dan welke stappen u kunt ondernemen om orde op zaken te stellen. Als het u alleen niet lukt, kunnen burgermedewerkers budgetbegeleiding en –advies aanvragen en eventueel een aanvraag voor een renteloze lening indienen bij de SBF. Telefoon 06-26434212 of via de mail sbf@mindef.nl.

Geldplan 'Beter rondkomen'

Lukt het niet om iedere maand de eindjes aan elkaar te knopen en is er aan het eind van de maand toch een bepaald bedrag tekort? Dat kan iedereen in allerlei fases van het leven overkomen. Inzicht in kosten en uitgaven helpt dan vaak al een eind op weg.

Geldplan 'Sparen, aflossen of beleggen'

Dit plan helpt huishoudens om op een verantwoorde wijze financiële buffers op te bouwen voor de korte en langere termijn. Zo wordt voorkomen dat er bij een tegenslag meteen financiële problemen ontstaan.

Er zijn naast bovenstaande geldplannen ook geldplannen beschikbaar voor Rondkomen met kinderen, Studie (klein) Kinderen, Bijna 18 en Pensioen.

Klik op onderstaande button van Startpunt Geldzaken of op deze link en maak de keuze voor een geldplan.