Anoniem een financiële vraag stellen? Ga naar Kandoor!

SBF werkt samen met Kandoor: een handige website waar je makkelijk anoniem en onafhankelijk jouw vragen over geldzaken kunt stellen. Wij snappen dat je niet elke financiële vraag zomaar bij SBF neerlegt. En soms hoeft dit ook niet. Kandoor kan je helpen met de wat kleinere vragen rondom geldzaken.

Hoe werkt Kandoor?
Je gaat naar Kandoor via sbf.kandoor.nl. Daar stel je je vraag in de chat of klik je op één van de veelgestelde vragen. Kandoor helpt met allerlei vragen. Bijvoorbeeld over je pensioen, belasting, arbeidsongeschiktheid, scheiden of schulden.

Je krijgt eerst een antwoord van een slimme chatbot. Kan die jouw vraag niet beantwoorden? Dan krijg je de keuze om naar een gids te gaan. Dit is iemand met financiële kennis die jou vrijwillig (en daardoor gratis) op weg helpt. Dit gebeurt allemaal in een chat in een veilige omgeving.

Achtergrond van Kandoor
Kandoor bestaat sinds 2016 en is een maatschappelijk initiatief dat is ontstaan bij de pensioenuitvoerder APG. Daar zag men dat mensen steeds vaker op zichzelf en het internet aangewezen worden om financiële zaken te regelen. Maar geldzaken zijn ingewikkeld en kunnen voor stress zorgen.

Het idee om financiële vrijwilligers te koppelen aan mensen met een vraag bleek een succes. Daar is met de tijd een chatbot bijgekomen die inmiddels veel vragen kan beantwoorden, waardoor je direct antwoord ontvangt. Inmiddels krijgt Kandoor duizenden vragen per week binnen.

Wat vraagstellers zeggen over Kandoor

    • “Ik kreeg snel duidelijkheid over een onderwerp waar ik van wakker lag.”
    • “Je raakt zo snel de weg kwijt in het Nederland van nu. Bedankt voor de hulp!”
    • "Vriendelijk bedankt voor de snelle reactie en u heeft mij enorm geholpen door mee te denken. Ik ben een stuk rustiger."

    Voor meer informatie kijkt u hier:
    Kandoor